Nie jest łatwą rzeczą, by wybić się dzisiaj w jakiejkolwiek branży. W przypadku piw jest to bardzo utrudnione, gdyż wielkie kampanie piwowarskie zdominowały rynek i bez problemu mogą dyktować ceny i warunki dla mniejszych konkurentów. Osobiście nie jestem fanem piw, które możemy spotkać na sklepowych półkach, gdyż według mnie są one nastawione na masą konsumpcję, kosztem jakości. Jednakże można ostatnio zaobserwować coraz większą liczbę miejsc, w których podawane są piwa lokalne. Z reguły są to piwa sezonowe, wytworzone na bazie unikalnej receptury i naturalnych składników. Ich cena jest wyższa, niż przeciętnych piw, lecz smak rekompensuje wszystko. Szczególnie popularne piwa rzemieślnicze w pubie często są wykupywane w ciągu kilku godzin od dostawy. Cieszę się, że mam możliwość napić się piwa, które zostało uwarzone z prawdziwego chmielu i bez dodatku konserwantów, czy innych składników, które sztucznie poprawiają smak napoju. Zaryzykuję stwierdzenie, że wolę wypić jedno piwo dobrze zrobione, niż dziesięć innych.

Author:

Related Post

top